19 juni 2024
Remy Vasseur Coaching
Uw Persoonlijke Coach in Zeeland

 


 
 
 
Fietstrainingen Scholen 8 juli 2011

Speciaal voor scholen van het basisonderwijs en voorgezet onderwijs zijn er de Remy Vasseur Coaching fietstrainingen. Deze splitsen zich op in vaardigheidstraining voor alle leeftijden en naschoolse fietsclinics voor de jeugd.

Vaardigheidstraining voor alle leeftijden

De fietsvaardigheidstraining kan toegespitst worden op iedere leeftijdscategorie en wordt klassikaal gegeven. De training kan gegeven worden op het schoolplein of op een nabijgelegen parkeerplaats of sportveld. De kinderen nemen deel met hun eigen fiets. Centraal staan het trainen van vaardigheden en behendigheid op de fiets zodat ze op een speelse maar educatieve manier beter leren omgaan met hun fiets (meer controle) en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen voor zichtzelf en in het verkeer.

Het programma bestaat uit een afwisseling van fietsspelletjes en specifieke fietsvaardigheidsoefeningen. U kunt daarbij denken aan bochten fietsen, stuurvaardigheid, remmen, snelheidsoefening, langzaam fietsen en andere fietsbehendigheden. Ook zal er uitleg worden gegeven over het belang van een goed onderhouden fiets (banden, remmen, versnelling en licht) en het belang van gezond bewegen.

Na afloop krijgen de leerlingen een leuk presentje (gerelateerd aan de fiets) en een certificaat.

U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie over dit programma.

Naschoolse Fietsclinic voor de jeugd

Bij de naschoolse fietsclinics wordt de lat wat hoger gelegd. Deze training is voor ieder kind wat net iets meer belangstelling heeft voor fietsen dan het gemiddelde kind en daar misschien zijn sport van wil maken bv in de wieler- of triatlonsport. Via deze fietsclinic kunnen ze op een leuke en ontspannen manier kijken of dat iets voor hun is. De kinderen kunnen zich opgeven via de school en het programma wordt geheel verzorgd door Remy Vsseur Coaching. In de eerste lessen zullen de kinderen de basisvaardigheden van de wielersport onder de knie krijgen met daarbij ook aandacht voor veiligheid, een goed onderhouden fiets, fietsuitrusting, fietskledij, gezonde voeding, de ideale fietshouding en juiste fietstechnieken met o.a. techniektraining en klimtraining.

De eerste lessen zullen gegeven worden op een veilige locatie waar geen verkeer komt. Na aantal lessen zullen de trainingen zich verplaatsen naar de openbare weg (fietspad) langs (de Walcherse kust) voor training in de praktijk onder professionele begeleiding. Na deelname kunnen de deelnemers als ze dat willen doorstromen naar de jeugdafdeling van een vereniging of doorstromen naar een volgende fietsgroep van Remy Vasseur Coaching. De leerlingen dienen zelf over een goede fiets (bike of racefiets) te beschikken. Is de leerling niet in het bezit van een juiste fiets dan is er ook de mogelijkheid deze tegen een voordelig tarief te huren of aan te schaffen via de Fietsenmakker te Vlissingen.

Wilt u samen met Remny Vasseur Coaching die programma aanbieden voor uw leerlingen neem dan contact op voor nadere informatie. De clinic is al beschikbaar bij een deelname van 8 leerlingen.

 

Remy Vasseur:
Gediplomeerd HBO Functional Personal Trainer
Hamel College

            

© 2014 Remy Vasseur Coaching | Website gemaakt met Dutch CMS