19 juni 2024
Remy Vasseur Coaching
Uw Persoonlijke Coach in Zeeland

 


 
 
 
Remy Vasseur

Remy Vasseur Triatleet en Sportcoach

Remy Vasseur staat ook wel bekend als 'De Speer van Zeeland'. Hij is een van de snelste triatleten van Zeeland. Hij werd 2 maal eerste bij de Triatlon Zeeland Vlissingen en eindigde dit najaar als snelste Zeeuw bij de Zeeuwse Kustmarathon. Ook nationaal heeft hij inmiddels diverse overwinningen op zijn naam mogen zetten. Maar zijn ambities gaan verder want zijn ultieme doel is mee te doen aan de Ironman Triatlon in Hawaï.

Remy vertelt verder:

Bio en Levensloop

Ik ben Remy Vasseur geboren (14-01-1981) en getogen en nog steeds woonachtig in Vlissingen, provincie Zeeland. Ik ben begonnen in de groensector met een opleiding richting het hoveniersvak. Dit heb ik 5 jaar als beroep uitgeoefend.

Triatlonsport een echte uitdaging

Mijn sport is de triatlonsport. Daarnaast doe ik ook mee aan zwemlopen, duatlons en marathons. Voor onbekenden met de termen: triatlon is zwemmen, fietsen en hardlopen, duatlon is hardlopen, fietsen, hardlopen, een zwemloop is zwemmen en dan hardlopen en een marathon is hardlopen. Natuurlijk zijn dit allemaal onderdelen van de triatlonsport dus goede oefeningen voor de echte triatlon wedstrijden want die combinatie is voor mij de echte uitdaging.

10 jaar zwemonderwijzer

Door de triatlonsport kwam ik in aanraking met het zwembad en ik de opleiding voor zwemonderwijzer gaan volgen. Bij het Vrijburgbad in Vlissingen ben ik ruim 10 jaar als zweminstructeur in dienst geweest. Ik gaf zwemlessen aan kinderen en aquasporten voor volwassenen. Daarnaast stond ik op drukke dagen als badmeester langs het recreatiebad. Vervolgens ben ik ook de opleiding voor RPM gaan volgen en deze vorm van les heb ik 4 jaar gegeven in de sportschool van Optisport. Als ik niet hoefde te werken deed ik mee aan lokale, landelijke en soms zelf internationale triatlonwedstrijden en landelijke marathons en was ik aan het trainen om aan de top te komen van de triatlonsport.

Beginjaren Triatlon

Toen ik ongeveer 13 jaar was kwam ik voor het eerst in aanraking met de triatlonsport. Ik vond de combinatie zwemmen-fietsen-lopen erg leuk. Bij de eerste (mini) triatlon waar ik aan mee deed van 250m zwemmen, 10km fietsen en 2,5km lopen Zierikzee werd ik 14de van de 23 jongens en wilde ik het jaar daarop terugkomen om te winnen. Dat lukte doordat ik erg veel steun had aan mijn ouders die altijd voor mij klaar staan en nogsteeds. Toen ben ik meer wedstrijden gaan doen en ik won ook regelmatig. Erg leuk dus.

Mijn overwinningen

Nu jaren later ben ik langere afstanden gaan trainen dus veel meer duursport. Duursport houdt in dat je veel uren gaat trainen op lager en langer tempo. De hele triatlon is bijna 4 km zwemmen, 180 km fietsen en nog marathon 42 km en 195 meter. De triatlon is daarom ook een van de zwaarste sporten ter wereld vind ik. Tot nu toe heb ik meer dan 40 overwinningen behaald (1e plaatsen) en ben ik vele malen 2de en 3de geworden en heb ik regelmatig mee gedaan aan NK's waar ik eindigde op de 2de en 3de plaatsen. Ook heb ik meegedaan aan EK's waar ik een mooie 9de plaats neerzette en zelfs 3x een WK gedaan waarbij mijn beste prestatie de 19de plaats was.

Mijn hoofddoelen

Mijn doelen zijn in de top 5 te komen van de Ironmans hele triatlons, NK podium en deelname top 10 van EK en of WK triatlon. Mijn nieuwe uitdaging is de Ironman Triatlon in Hawaï in 2013. Hier ben ik dan ook volop voor aan het trainen. Dit is de ultieme wedstrijd van het wereldkampioenschap triatlon.

Remy Vasseur Coaching

Voor persoonlijk en deskundig advies en begelijding op het gebied van lopen, fietsen en zwemmen bent u bij mij aan het goede adres. Door mijn jarenlange ervaring als triatleet en ervaring als instructeur op diverse sportgebieden kan ik u helpen met het opstellen van trainingsschema's, langdurige begeleiding geven en advies over schoeisel, sportkleding, voeding en gezondheid, lange duurtraining, technieken, obstakels en kansen. Een persoonlijke coach maakt het verschil tussen winnen en verliezen. Bij interesse kun je contact met me opnemen voor een eerste kennismaking. Natuurlijk kun je ook in groepsverband meedoen aan diverse trainingen. Kijk daarvoor bij de diverse trainingen die aangeboden worden op deze website.

Met Vriendelijke Sport Groet,

Remy Vasseur

Persoonlijke website

U bent van harte welkom ook een bezoek te brengen aan mijn persoonlijke website www.remyvasseur.nl met daarop vele foto's, video's, nieuwsberichten en sportuitslagen door de jaren heen.

 

Remy Vasseur:
Gediplomeerd HBO Functional Personal Trainer
Hamel College

            

© 2014 Remy Vasseur Coaching | Website gemaakt met Dutch CMS